Heartcore for a new and more inclusive normal

Studere i Danmark = Job i Grønland sikret?

Den lille radioudsendelse var hyggelig at lytte til, og også en fin påmindelse om, at jeg sidder i Danmark(okay, næsten i Danmark) og studerer og kæmper mig igennem en anden kultur, med en fremtid som ansat i Grønland.

Eller?
Der var en anden der delte samme nyhedslink, og sagde de kender en del med en anden side af historien: Grønlandske færdiguddannede der ikke bliver ansat i Grønland, da de bliver afvist. En anden sagde, at det kunne være på grund af mangel på erfaring.

Jeg har selv være lidt skeptisk overfor den her selvsikkerhed om, at vi “bare” lige skal uddanne os i Danmark, så er der et job til os i Grønland når vi er færdige. Det lyder på en eller anden måde lidt for nemt, synes du ikke?
Men de få, men interessante, tilkendegivelser bliver jeg inspireret til at uddybe mig i det. Lige nu sidder jeg og sletter ord, i en eksamensopgave der er blevet for lang(tro mig, det er ikke normalt at de bliver for lange) men når den er afleveret har jeg en semesterpause. Og da jeg savner at sysle med noget, så vil jeg videreudvikle idéen om at uddybe mig i ‘vores lovende fremtid’. Har jeg mulighed for at bruge mit studie, og skrive en opgave om det? Skal jeg skrive et læserbrev? Skal jeg finde ud af hvem der skal spørges om hvad? I don’t know… der skal brain stormes!

Indtil da, vil jeg fundere over hvorfor erfaring antydes ikke at kunne skaffes i Grønland…. Hmm…..

(Klokken er 00:07 og jeg fik skrevet blog #2 af 100, wihuu, jeg nåede det – i GMT tid! :D)

Comments on: "Studere i Danmark = Job i Grønland sikret?" (2)

  1. Det er nemlig rigtig rigtig interresant. Jeg har også tænkt det samme, og jeg tænkte det igen da jeg lyttede til udsendelsen. 🙂

    Det kunne være rigtig sejt, hvis du kunne lave en eller anden form for artikel eller opgave af en art 🙂

    Jeg er ihvertfald frisk, hvis du mangler feed back eller brainstorming wall 🙂

    • Fedt! Jeg har min sociologiske baggrund, og min anden tænke var netop at jeg nok ville få brug for en med indsigt i arbejdsmarkedet eller virksomheder. Det kunne jo være dig, det ville være fedt! Jeg tænker lidt at man kunne starte med at kortlægge lidt om hvilke uddannelser vi tager, og hvilke der er brug for derhjemme.

      Glæder mig til at uddybe mine tanker omkring det 🙂 og i øvrigt godt at høre at jeg ikke er den eneste der har tænkt i disse baner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: